Ryttarkaka
Gjorde denna kakan igår. Väldigt gott med kokos och choklad. När jag gick i skolan, på livsmedelsprogrammet så var denna ryttarkaka väldigt poluär. Den kakan kallas också för fusktosca. Kärt barn har många namn.
Ryttarkaka
Detta behöver du:
175 g smör
4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 kryddmått salt
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner mjölet, kakao, vaniljsocker och salt.
Häll i smöret.
Blanda ordentligt.
Häll smeten i en smord långpanna.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15 minuter
Toscasmeten (täcket)
Detta behöver du:
75 g smör
2 dl socker
1, 5 dl grädde
1 dl ljus sirap
Knappt 1 påse kokos (200 g)
Så här gör du:
Blanda allt utom kokos och låt koka upp.
Sjud i 5 minuter.
Blanda i kokosen.
Häll smeten över den varma kakan.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Lycka till!
Kram