Temperering
Nu ska jag ta mig i kragen och skriva detta inlägg som jag skulle gjort länge sen. I detta inlägg kommer jag beskriva hur man temperar choklad. Rätt temperatur är jätte viktigt!!!
Temperaturer
Vit choklad Mjölkchoklad Mörk choklad
Smält till 40ºC 45ºC 50ºC
Vid användning 28-29ºC 31ºC 32ºC
★ Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
★ Smält chokalden i micro till rätt temperatur (1min först så det börja smälta, sen 30 sek i taget)
★ Häll ut 3/4 av chokladen på en marmoskiva och stryk fram och tillbaka med palett och använd skrapkort (målarskrapa funkar utmärkt) och skrapa in chokladen till mitten och forsätt att stryka fram och tillbaka.
★ Häll chokladen tillbaka i bunke med resten av chokladen. Rör om och kolla så att temperaturen stämmer.
★ Är det för varmt häll ut igen på marmoskiva och stryk fram och tillbaka och blanda sedan det med resten av chokladen.
★ Är det för kallt så värm försktigt i micro till rätt temperatur.
★ Sen när det är rätt temperatur på chokladen så är det bara att börja använda den t.ex till praliner.
Lycka till!
Kram ♡