Kalljästa frukostfrallor

I torsdags lyxade jag till det med nybakade frallor till frukost. Smidgt när man gör degen på kvällen och sen är det bara att skjutsa in de i ugnen på morgonen när du vaknar. Jag bytte ut 2 dl vetemjöl mot grahamnsmjöl för att få lite grövre frallor. 
 
Kalljästa frukostfrallor
- 20 st 
 
Detta behöver du:
 
 
50 g jäst
7 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
16-17 dl vetemjöl
 
Så här gör du:
 
På kvällen
Smula ner jästen i en bunke.
Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp.
Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget.
Rör ihop allt till en smidig deg.
Kör den i en hushållsmaskin i några minuter eller knåda den för hand.
Dela degen i cirka 20 bitar för hand eller med en sax eller kniv.
Rulla varje bit i lite vetemjöl.
De behöver inte formas utan låt formen variera och vara lite slarvig.
De blir släta och fina när de jäser och gräddas.
Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper.
Låt dem jäsa övertäckta i kylen över natten.
 
På morgonen
Ta fram bröden ur kylen.
Sätt ugen på 250 grader.
Grädda bröden mitt i ugnen i 12-15 minuter.
Låt dem svalna på ett galler.
 
 
 
 
Lycka till!
 
Kram
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0