Grekisk pytt i panna

Man kan också ta aubergine och oliver om man tycker om det. I så fall lägger du på aubergine samtidigt som paprikan och oliverna ihop med tomaterna och fetaosten.
 
Grekisk pytt i panna
- 6 port
 
Detta behöver du:
 
1 -1,5 kg fläsk- eller kycklingfilé
15-20 potatisar
olja
1 vitlöksklyfta
salt, peppar, timjan, paprikapulver
2 röda paprikor
6 tomater
Kyckling- eller kalvfond
1-2 förpackningar fetaost
 
Så här gör du:
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Tvätta och klyfta potatisen.
Pensla botten av en plåt med olja.
Lägg på potatisen.
Salta, peppra och krydda.
Pensla med olja, blandat med pressad vitlök.
Ställ i ugn i 30-40 minuter.
Tärna och bryn filén.
Häll på fond som får koka in lite.
Lägg köttet på potatisen efter 30 minuter av potatistiden i ugnen.
Bred ut tärnad paprika - 5 minuter så paprikan blir mjuk.
Lägg på tomter och fetaost.
Låt tomaterna få lite färg och fetaosten smälta lite.
Servera med vitlöksmajonnäs
 
Vitlöksmajonnäs
 
Detta behöver du:
 
3 dl crème fraiche
3-4 dl lättmajonnäs
2-3 pressade vitlöksklyftor
1 msk socker
pressad citron
 
Så här gör du:
 
Blanda ihop alla ingredienser.
 
 
Lycka till!
 
Kram
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0