Chokladtårta med tryffel

Chokladtårta med tryffel
 
Detta behöver du:
 
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
 
Tryffel
 
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk choklad
 
Så här gör du:
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull.
Ta den från plattan.
Rör i socker, kakao och vaniljsocker. 
Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Kakan ska vara lite lös i mitten.
 
Tryffel
 
Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull.
Ta det från plattan. 
Hacka choklen, rör ner och låt smälta. 
Låt tryffeln halvstena i kylen cirka 1 timme.
Bred den över kakan och strö ev. kokos eller nötter på.
Låt stå kallt minst 1 timme innan servering. 
 
 
Lycka till!
 
Kram
 
 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0