Chokladtårta med tryffel
Chokladtårta med tryffel
Detta behöver du:
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Tryffel
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk choklad
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull.
Ta den från plattan.
Rör i socker, kakao och vaniljsocker.
Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Kakan ska vara lite lös i mitten.
Tryffel
Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull.
Ta det från plattan.
Hacka choklen, rör ner och låt smälta.
Låt tryffeln halvstena i kylen cirka 1 timme.
Bred den över kakan och strö ev. kokos eller nötter på.
Låt stå kallt minst 1 timme innan servering.
Lycka till!
Kram