Uggletårta
Tårtorna jag gjorde till syrrans 30-års kalas. Gillar man ugglor så är det självklart att man ska få uggletårta.
Uggletårta
Anslag/tårtbotten
- 1 st
Detta behöver du:
4 ägg
2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Så här gör du:
Smörj och bröa en form.
Vispa ägg och socker poröst.
Sikta ner vetemjöl, potatismjöl och bakpulver.
Häll i smeten i formen.
Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter.
Rårörda jordgubbar
- 1 lager tårtfyllning
Detta behöver du:
200 g jordgubbar
2 tsk marsanpulver
(ev lite socker)
Så här gör du:
Mosa bären lite lätt innan du blandar dem med marsanpulver.
Frysta bär behöver kokas upp innan de blandas med marsanpulvret.
Ha i lite socker om du vill ha sötare bär.
Limemousse
- 1 lager tårtfyllning
Detta behöver du:
2 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
1 dl matlagningsyoghurt
0.75 dl socker
1 tsk rivet limeskal
0.5 dl pressad limesaft av ca 2 limefrukter
3 gelatinblad
1 dl crème fraiche
1 dl matlagningsyoghurt
0.75 dl socker
1 tsk rivet limeskal
0.5 dl pressad limesaft av ca 2 limefrukter
3 gelatinblad
Så här gör du:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
Vispa grädden lätt
Vispa creme fraiche, matlagningsyoghurt och socker med elvisp tills allt socker löst sig
Smält gelatinbladen i limesaften i en kastrull
Rör snabbt ner det i yoghurtblandningen och vänd sedan ner grädden
Låt stå och stelna i kylskåp i ca 1-2 timmar
Vispa grädden lätt
Vispa creme fraiche, matlagningsyoghurt och socker med elvisp tills allt socker löst sig
Smält gelatinbladen i limesaften i en kastrull
Rör snabbt ner det i yoghurtblandningen och vänd sedan ner grädden
Låt stå och stelna i kylskåp i ca 1-2 timmar
Kram