Bröllopstårta

Bröllopstårtan jag gjorde till Erikas och Joacims bröllop. Min första bröllopstårta som jag har gjort. Riktigt roligt var det. Smakerna blev vit choklad, passion och hallon. En bra kombo.
 
Bröllopstårta
 
Anslag/tårtbotten
- 1st
 
Detta behöver du:
 
4 ägg
2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
 
Så här gör du:
 
Smörj och bröa en form.
Vispa ägg och socker poröst.
Sikta ner vetemjöl, potatismjöl och bakpulver.
Blanda runt.
Häll i smeten i formen.
Grädda i 175 grader i cirka 35 minuter.
 
Vit chokladganache
 
Detta behöver du:
 
300 g vit choklad
1 dl vispgrädde
 
Så här gör du:
 
Hacka chokladen och lägg i en bunke.
Koka upp grädden.
Häll den varma grädden över chokladen.
Låt stå någon minut.
Rör om och blanda väl.
Låt stå i rumstemperatur tills önskad konsistens.
 
Passionsfruktmousse
 
Detta behöver du:
 
5 gelatinblad
7 passionsfrukter
2 dl färdigblandad passionsfruktjuice (Jag tog Bravos tropiska juice)
1 dl strösocker
4 dl vispgrädde
 
Så här gör du:
 
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5-10 minuter.
Gröp ur passionsfrukterna och lägg fruktköttet och vätskan i en sil.
Pressa med hjälp av en sked och spar vätskan i en skål. Fruktköttet ska inte avvändas.
Häll juicen från frukterna och den färdigblandade passionsfruktsjuicen i en kastrull tillsammans med sockret.
Låt det sjuda på svag värme i cirka 1 minut.
Krama ur gelatinblanden och smält ner dem i blandningen.
Blanda ordentligt.
Låt svalna.
Vispa grädden fluffig men inte för hårt.
Häll i juiceblandningen och rör om försiktigt.
Låt stå i kylen tills moussen har lagom konsistens innan du fyller tårtan.
 
Hallonmousse
 
Detta behöver du:
 
200 g frysta hallon
knappt 1 dl florsocker
100 g färskost
4 gelatinblad
2 dl vispgrädde
 
Så här gör du:
 
Koka upp de frysta hallonen, låt koka 2 minuter.
Passera hallonen genom en sil och låt svalna en stund.
Blanda cirka hälften av hallonsaften med färskosten och florsockret.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten 5-10 minuter.
Vispa grädden fluffig men inte för hårt.
Smält gelatinbladen i andra hälften av hallonsaften, låt svalna en stund och blanda ner i färskostgrädden.
Blanda till sist ner den vispade grädden.
Låt stelna en stund i kylen innan du fyller tårtan.
 
Glasyr
 
Detta behöver du:
 
Florsocker
Vatten
Karamellfärg
 
Så här gör du:
 
Blanda florsocker och vatten till en lagom konsistens som du kan spritsa med.
Tillsätt karamellfärg.
 
Sen när alla fyllningarna är klara så är det bara att fylla tårtan. Lägg på sockerpasta på tårtan. Dekorera med rosor och spritsa på glasyren.
 
 
 
Lycka till!
 
Kram

 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0