Choklad & vaniljmums
Denna kaka gjorde jag igår till fredagsfikat. Den var riktigt mumsig varav namnet.
Choklad & vaniljmums
12-15 bitar
Detta behöver du:
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
75 g smör, smält
3/4 dl mjölk
2 1/4 dl vetemjöl
Glasyr
1 1/2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
35 g smör, smält
2-4 tsk vatten
Garnering
kokos
Så här gör du:
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en smet.
Om du vispar för länge blir kakan tung och seg.
Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Låt den svalna innan du tar bort kanten på formen.
Glasyr
Rör ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål.
Anpassa mängden vatten så att konsistensen blir lagom bredbar.
Bred ut glasyren över kakan när den kallnat och strö över kokos.
Låt den stelna och skär sedan kakan i bitar.
Lycka till!
Kram