Chokladbollskaka
Kom på att jag inte har lagt ut detta recept. Chokladbollar är ju gott men kanske lite tråkigt. Så varför inte göra en chokladbollskaka istället.
Chokladbollskaka
Detta behöver du:
8 dl havregryn
150 g smör, rumsvarmt
1 dl kokos
1 msk vaniljsocker
2 1/2 msk kakao
3 msk kaffe
2 1/2 dl florsocker (kan bytas mot 2 dl strösocker)
ca 1/2 dl vatten
Garnering
150 g choklad
kokos eller pärlsocker
Så här gör du:
Nyp ihop havregryn och smör.
Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop allt till en lite kladdig deg.
Sätt fast ett bakplåtspapper bottnen på en springform, 22-23 cm i diameter.
Tryck ut chokladbollssmeten i formen.
Tag bort kanten på formen och stjälp över kakan på en tallrik.
Ta bort pappret och bottnen.
Smält chokladen över vattenbad eller i micron.
Strö över kokos och låt chokladen stelna i kylen.
Förvara kakan i kylen.
Lycka till!
Kram