Morotskaka med kesella frosting

Morotskaka med kesella frosting
 
Detta behöver du:
 
100 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl strösocker
2 morötter
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
 
Frosting
 
25 g smör
250 g kesella
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
 
Så här gör du:
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Börja med att smälta smöret till frostingen och låt det svalna.
Rör ner kesella, florsocker och vaniljsocker.
Ställ frostingen i kylen.
 
Rör smör och socker poröst.
Rör i äggen, ett i taget.
Skala och riv morötterna fint.
Rör ner dem i smeten.
Blanda mjöl, bakpulver och kanel.
Rör ner det i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter.
Stjälp upp kakan och låt den kallna.
Bred frostingen över kakan.
Dekorera ev. lite med rivet apelsinskal.
 
 
Lycka till!
 
Kram
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0