Lyxig chokladkladdkaka
Lyxig chokladkladdkaka
Detta behöver du:
125 g smör
200 g mörk choklad
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
3 msk kakao
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
Till formen
smör och kokos
Garnering
75-100 mörk choklad smält, kokos eller florsocker
Så här gör du
Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt chokladen och smält den på eftervärmen.
Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i smord och bröad form, ca 22 cm i diameter, med löstagbar kant.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan.
Låt kakan kallna i formen.
Bred ut smält choklad på kakan och låt den stelna.
Pudra över lite kokos eller florsocker.
Lycka till!
Kram