Ballerinakakor

Spröda mördegskakor med en läcker nougat- och chokladfyllning
 
Ballerinakakor
ca 20 stycken
 
Detta behöver du
 
200 g smör, rumsvarmt
1/2 dl strösocker
1 äggula
4 dl vetemjöl
1 1/2 msk kakao
 
Fyllning

100 g nougat
100 g mörk choklad
 
Så här gör du:
 
Blanda smör och socker med en slev.
Tillsätt ägg och mjöl och rör snabbt ihop allt till en smidig deg.
Knåda inte degen för länge för då kan kakorna bli hårda eller sega.
Dela degen på mitten och knåda in kakao i den ena deghalvan. 
Låt degen vila i kylskåpet i ca 30 minuter. 
Sätt ugnen på 180 grader.
Kavla ut degarna på ett mjölat bakbord. 
Stansa ut rundlar, 6-7 cm i diameter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 
Stansa ut ett litet hål i mitten på de ljusa rundlar, t.ex med en äppelurkärnare eller med en tyll. 
Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-13 minuter. 
Låt dem kallna.
Smält nougaten och chokladen över vattenbad.
Låt blandningen svalna lite men inte stelna. 
Bred ett lager av fyllningen på de bruna bottnarna och sätt ihop dem med en ljus kaka.
Tryck till lite så att en del av fyllningen trycks upp i hålet. 
Ställ kakorna en stund i kylen så att fyllningen stelnar.
Förvara dem i en burk med lock i rumstemperatur. 
 
 
Lycka till!
 
Kram
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0