Vetelängder med vit choklad

Ett riktigt bra recept som ni bara måste testa. Inga torra bullar här, nej och det beror på att man tar rumsvarmt smör i degen istället för att smälta smöret, det är det som gör att bullarna inte blir torra utan saftiga och goda. Precis som man vill ha det.
 
När jag bakade detta recept i tisdags så jag gjorde jag bullar av degen istället för längder. Ska du göra bullar istället för längder, tänk på i sånna fall att du gräddar bullarna mitt i ugnen i 225 grader i ca 5-10. 
 
Vetelängder med vit choklad
- 2 sycken
 
Detta behöver du:

25 g jäst
3 1/2 dl mjölk, fingervarm
75 g smör, rumsvarmt
1 krm salt
1 dl strösocker
7-9 dl vetemjöl
 
Fyllning

50 g smör, rumsvarmt
2 msk vaniljsocker
200 g vit choklad, finhackad
 
Garnering

1 ägg
Pärlsocker
 
Så här gör du:

Smula ner jästen i en bunke. 
Tillsätt mjölken och blanda tills jästen har lösts upp.
Tillsätt smör, salt, socker och mjöl, lite i taget. 
Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. 
Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter. 
Dela degen i två bitar på ett mjölat bakbord.
Kavla ut ena biten till en platta, ca 40 x 40 cm.
Bred ut hälften av smöret och strö över hälften av vaniljsockret och chokladen.
Vik höger sida (en tredjedel av plattan) över mitten av degen.
Vik övet vänster sida så att det bildas en längd i tre lager.
Gör likadant med den andra degbiten.
Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper.
Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter. 
Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda längderna längst ner i ugnen i ca 30 minuter. 
Låt dem svalna på plåten.
 
 
Lycka till!
 
Kram
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0