Grahamspinnar med rosmarin

Att göra sitt eget knäcke är lite jobbigt men blir otroligt gott. Tänk på att använda rikligt med mjöl till utbakningen. 
 
Grahamspinnar med rosmarin
 
Detta behöver du:
 
25 g jäst
3 dl vatten, fingervarmt (37 º)
1 tsk salt
1 tsk rosmarin, torkad eller färsk
1 msk rapsolja
3 dl grahamsmjöl
3-4 dl vetemjöl
 
Så här gör du:
 
Smula ner jästen i en bunke.
Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp.
Tillsätt salt, rosmarin, olja, grahamsmjöl och vetemjöl, lite i taget. 
Knåda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. 
Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 minuter. 
Sätt ugnen på 220 grader.
Kavla ut degen tunt, 2-3 mm, på ett mjölat bakbord. 
Kavla sista varvet med en kruskavel. 
Skär ut pinnar, ca 3 x 13 cm med en kniv.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 
Pensla bröden med vatten och strö över en blandning av lin- och chiafrön (jag tog sesamfrö istället för chiafrön).
Grädda bröden mitt i ugnen i 14-16 minuter. 
Låt dem svalna på plåten. 
 
 
 
Lycka till!
 
Kram
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0