Grahamspinnar med rosmarin
Att göra sitt eget knäcke är lite jobbigt men blir otroligt gott. Tänk på att använda rikligt med mjöl till utbakningen.
Grahamspinnar med rosmarin
Detta behöver du:
25 g jäst
3 dl vatten, fingervarmt (37 º)
1 tsk salt
1 tsk rosmarin, torkad eller färsk
1 msk rapsolja
3 dl grahamsmjöl
3-4 dl vetemjöl
Så här gör du:
Smula ner jästen i en bunke.
Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp.
Tillsätt salt, rosmarin, olja, grahamsmjöl och vetemjöl, lite i taget.
Knåda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 minuter.
Sätt ugnen på 220 grader.
Kavla ut degen tunt, 2-3 mm, på ett mjölat bakbord.
Kavla sista varvet med en kruskavel.
Skär ut pinnar, ca 3 x 13 cm med en kniv.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla bröden med vatten och strö över en blandning av lin- och chiafrön (jag tog sesamfrö istället för chiafrön).
Grädda bröden mitt i ugnen i 14-16 minuter.
Låt dem svalna på plåten.
Lycka till!
Kram