Apelsinkola

Apelsinkola
 
Detta behöver du:
 
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
2 st apelsin, rivet skal
 
Så här gör du:
 
Koka smör, grädde, strösocker, ljus sirap och vaniljsocker i cirka 15-30 minuter.
Rör om d å och då. 
Gör ett kulprov genom att hälla lite smet i kallt vatten och går det att rulla till en kula så är kolan färdigt.
Rör ner rivet skal från apelsinerna. 
Häll smeten i form.
Låt svalna. 
Skär eller klipp kolan i mindre bitar. 
Slå in kolorna i smörpapper eller bakplåtspapper. 
 
Lycka till!
 
Kram
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

anniessmarriga.blogg.se

En bakblogg med smarriga recept.

Matbloggstoppen
RSS 2.0